ce inseamna o vulnerabilitate intr-un site? Ei bine cand cineva reuseste sa exploateze o bresa al programatorilor sau al celor care a creat site-ul web sau aplicatia in sine, iar in urma acestor neglijente exista posibilitatea ca cineva sa obtina tot feluri de beneficii financiare sau orice alt tip de beneficiu necuventi.
In acest sens recomandam sa se foloseasca cat mai des orice fel de aplicatie de scanare de vulnerabilitati. In momentul de fata noi am testat una dintre aceste tipuri de aplicatii de securitate cibernatica ( online website vulnerability scanner tool ) cu ajutorul caruia am reusit sa detectam multe tipuri de probleme de securitate si sa le rezolvam. Contul de tip premium arata si cum putem sa rezolvam vulnerabilitatile astfel incat sa nu mai fie nevoie sa apelam la alti specialisti si sa aruncam alti bani pentru a rezolva probleme care trebuiau sa fie tratate si rezolvate de catre dezvoltatorii solutiei web.
In momentul de fata am reusit sa gasim in aplicatie vulnerabilitati de tip XSS si SQL-Injection, vulnerabilitati foarte periculoase iar cu ajutorul site-ului cybersecuritywebtest.com am reusit sa rezolvam aceste probleme fara a pierde nici un fel de informatie personala ale clientilor nostrii. Drept urmare trebuie sa recunosc ca a fost foarte util si la un pret foarte scazut, comparativ cu un raport de audit de securitate care costa in jur de 2000 Euro sau chiar mai mult, comparativ cu 50 dolari cat a costat o scanare de acest tip, plus ca in acel raport ni s-a prezentat pas cu pas ce si cum trebuie sa facem sa rezolvam problemele. Cu un minim de cunostinte de IT a fost posibil rezolvarea acestor probleme fara a apela la alti specialisti din domeniu IT. De altfel am primit si o informare care m-a pus pe ganduri foarte mult, si anume ca pe langa site-ul meu mai existau alte cateva sute de site-uri pe aceeas server sau adresa IP, ceea ce crestea riscul foarte mare de vulnerabilitate.